Korte geschiedenis

Onze club werd opgericht op 27 oktober 2000 door Guido Jacob.

In die periode trainde de club in een zaal van een nabijgelegen sauna. Door de alsmaar groeiende belangstelling werd de zaal al snel te klein en keek Guido Jacob uit naar een nieuwe locatie. Deze vond hij in juni 2002 in de gemeentelijke sporthal van Sint-Amands.

Omdat er steeds meer aan wedstrijden werd deelgenomen, ontstond de nood om een boksring te installeren in de zaal. Voorzitter en hoofdtrainer Guido Jacob bewoog dan ook hemel en aarde (ttz. het gemeentebestuur en de vloer van de sporthal) om zijn doel te bereiken. In de zomer van 2003 werd de ring ingehuldigd.

In 2012 keerde de club terug naar de thuisbasis van de trainers te Baasrode. Ook hier werd de nood groot voor een eigen ring. Gezien er geen ruimte was voor een boksring te laten staan, zorgde Guido voor een boksring die makkelijk in en uit elkaar kan.

Het plotse overlijden van Guido op 27 februari 2022, deed de club even stilvallen, maar al snel besliste Silke om zijn levenswerk verder te zetten. Samen met Yannick als hulptrainer en de vaste fighters werd een doorstart van de club in april 2022 gerealiseerd.